top of page

DE CE BUCHarest PLaYhouse?

Costin Cambir 1.jpeg

Scoala noastra imbina rigoarea teatrului englezesc cu dezinvoltura creativa specifica metodei americane si spiritul inimitabil al poporului roman. Ne concentram pe descoperirea expresiei ascunse in personalitatea fiecarui individ, confruntand problemele societatii romanesti ale acestei epoci, prin teatru, film si creativitate. Prin a spune povesti.

“Ideea acestei scoli a venit ca raspuns la nevoia pe care o vedeam in Romania de a avea o baza de pregatire aliniata la standardele occidentale, moderna, avand o misiune clara, aplicata cu rigoare. Aceea de a antrena actori conform metodelor “de afara”, intr-un regim part-time, care sa ii ofere posibilitatea oricui sã fie independent financiar, in timp ce isi permite sa isi exploreze potentialul creativ, trecand cu mandrie pragul unei institutii care il respecta, se respecta, si respecta mestesugul pentru care si-a deschis portile. Sistemul asta functioneaza in occident de zeci de ani. De ce n-ar merge si la noi? Asta imi doresc sa avem. O scoala ca afara!”

Costin Cambir

Costin Cambir este fondatorul scolii si organizatiei culturale Bucharest Playhouse. A studiat actoria in Bucuresti, Los Angeles si Londra. Are douã licente în Arta Actorului, absolvind in 2008 Universitatea Spiru Haret la clasa Sanda Manu, apoi in 2009 UNATC Bucuresti la clasa Doru Ana, urmand cele doua facultati in paralel. A jucat in peste 200 de episoade in seriale romanesti, inclusiv in productiile de succes Pariu cu Viata si Arestat la Domiciliu. Timp de 8 ani a fost actor angajat permanent al teatrului targovistean unde a urcat pe scenã în zeci de spectacole. In 2015 a reprezentat Romania in calitate de actor in rol principal la Festivalul International de Film In SUA Sundance. Odata cu experienta americana a plecat la studii in LA la studioul Ivanei Chubbuck, celebra profesoara de actorie care le-a fost mentor lui Brad Pitt, Jim Carrey, Charlize Theron, Halle Berry, Silverster Stallone si

multi altii. Mai tarziu, a fost admis in Londra la Identity School of Acting, cea mai prestigioasa scoala de actorie part-time a Regatului Unit unde a petrecut doi ani sub îndrumarea a profesori de top din lumea teatrului englezesc.

95.jpg

Protectori. Multumiri.

Membrii participanti ai workshop-ului "via LA, through London"

Multumim tuturor celor care cred in acest proiect si ne-au ajutat de-a lungul timpului in cele mai utile moduri.

bottom of page