top of page

STRUCTURA

MODULE

Bucharest Playhouse este o scoala de arte dramatice modulara. Fiecare an universitar este impartit in trei trimestre a cate 12 saptamani fiecare. Cel de Primãvarã (Ianuarie - Aprilie) - suspendat in 2021 din cauza pandemiei de coronavirus- cel de Vara (Aprilie - Iulie) si cel de Iarna (Septembrie - Decembrie). In fiecare saptamana se vor desfasura cursuri 2 zile pe sãptamana a cate 3 ore fiecare. La jumatatea fiecarui trimestru se va regasi o saptamana de pauza.

12

Pentru a ne asigura ca fiecare student primeste timpul si atentia necesara pentru a fi ajutat sa se dezvolte, Bucharest Playhouse va mentine numarul cursantilor la 12 in fiecare grupa.

Discipline

De-a lungul celor 12 saptamani de curs studentul va studia 2-4 discipline diferite, pe care le va afla inaintea primei zile de curs. Obiectivul nostru este sa punem la dispozitie o programa cat mai variata, pentru ca doua grupe de acelasi nivel in trimestre consecutive sa nu aiba in orar aceleasi discipline sau programe. Printre discipline se numara: Analiza scenei, Miscare scenica, Actoria de film, Tehnica Strasberg, Tehnica Hagen, Commedia dell'Arte, etc. Vezi Curriculum pentru disciplinele anului 2021. De asemenea, studentii BPH vor avea sansa sa participe la workshop-uri exclusive oferite unui numar limitat de candidati selectati in urma unui proces de "primul venit, primul servit". Vezi RSVP Workshops pentru mai multe detalii.

NIVELURI

Studentii admisi in urma auditiilor vor fi repartizati automat grupei Introductive. Aici, timp de 12 saptamani, li se vor preda filosofia BPH si bazele studiului artei dramatice. Constientizarea relatiei cu un grup artistic, intelegerea povestii verbale si non-verbale, actiuni fizice si mentale si se vor face primii pasi in intelegerea desfacerii textului scenic. La finalul Grupei Introductive, consecinta a parcursului aratat in saptamanile de lucru, a progresului si a unui duolog prezentat la sfarsit de modul, studentii vor fi repartizati uneia dintre grupele superioare: Intermediari, Avansati si Profesionisti. Vezi Sistemul de Notare pentru mai multe informatii. În functie de nivel, studentul va primi o noua programa odata cu inceputul fiecarui modul care va cuprinde alte 2-4 discipline de lucru. Nu exista o limita a repetarii unui modul, pana la avansarea la urmatorul. In urma fiecãrui modul studentii isi vor putea prezenta evolutia, în functie de nivel, scolii, persoanelor invitate din industrie sau a publicului platitor, in teatru sau cinema. Vezi Showcase. Spectacol. Scurtmetraj. pentru mai multe detalii.

logo%20costin-white_edited.png

BPH PRO Acting Studio

Odata ajunsi la grupa Profesionisti, studentii pot ramane in scoala pe termen nedeterminat, continuand sa se pregateasa sub cupola Bucharest Playhouse, antrenandu-se si mentinandu-se intr-o forma care sa le permita sa fie la cel mai inalt nivel inainte de un casting, intre doua spectacole sau oricand vor sa lucreze la un nou scurtmetraj.

bottom of page