top of page

CÂNTEC DE LEAGĂN

o productie Bucharest Playhouse
dupa Gregorio Martinez Sierra
regie si adaptare: Costin Cambir
din 12 Noiembrie 2022
Durata: 2 ore si 20 minute (cu tot cu pauza)

 

A7308331.jpg

Cântec de Leagăn

Spania, 1911
Gregorio Martinez Sierra

La sfarsitul secolului al XIX-lea, in fata unei manastiri de maici Dominicane sihastre este abandonata o fetita nou nascuta.

Aparitia fetei le reaminteste acelor tinere femei care au renuntat la lucrurile materiale ale acestei lumi, pentru o viata dedicata divinitatii, ca inlauntrul lor freamata instinctele materne, interzise in interiorul manastirii.

Folosind o structura dramatica simpla, in doua acte, Gregorio Martinez Sierra reuseste cu putine cuvinte sa dezvaluie foarte multe despre natura umana.

Irepresibilitatea naturii umane - a personalitatii, a emotiilor, a iubirii - este tema centrală a piesei. Tinerele fete din manastire au renuntat la lucrurile lumesti, dar în limitele zidurilor și regulilor monahale, tineretea si vitalitatea lor izbucnesc în multe feluri - în chicoteli de fete, în scrierea de poezii, în certurile cu celelalte calugarite. Cel mai important, instinctele lor materne se trezesc imediat după sosirea copilului. Piesa nu ascunde aspectele nefiresti si chiar patetice ale vietii monahale, dar trateaza manastirea si pe locuitoarele ei cu atâta tandrete si compasiune incat Biserica insasi ar fi probabil de acord.

 

Afis 1.jpg

Bilete si reprezentații Cântec de Leagăn

10, 12, 13 Noiembrie 2022

26 Noiembrie 2022

19:30h

Pret 45 Lei

Locurile se ocupa in ordinea sosirii.


IMPORTANT!

Publicul este asteptat in incinta cafenelei Barista, care se pe culoarul corpului din stanga Salii de Marmura, sala mare a Casei Presei libere de la parterul corpului principal, cu un sfert de ora inaintea inceperii reprezentatiei de unde va fi preluat de personalul Bucharest Playhouse si va fi condus la sala de spectacol. Dupa inceperea reprezentatiei nu mai este permis accesul in sala.

Biletele sunt nereturnabile.

Va multumim de intelegere si va asteptam!


 

13838427041362584897lif-1000x600.jpg
Nu există evenimente viitoare în acest moment
Bilete

CAST

Octavia 4 (1 of 1)_edited.jpg
Elena 2 (1 of 1)_edited.jpg
Karina 6 (1 of 1)_edited.jpg
Andreea 2 (1 of 1)_edited.jpg
Alexia Poza 3 (1 of 1)_edited.jpg